Pyykinpesukone energiankulutus

Pyykinpesukoneiden energiankulutus

Miten voit vaikuttaa astianpesukoneiden energiankulutukseen?

Voit tutkia, miten oma käyttö, astianpesukoneen koko ja energiatehokkuusluokka vaikuttavat laitteen energiankulutukseen sekä käytön kustannuksiin

Energiankulutuslaskuri toimii syöttämällä pyydetyt arvot taulukon yllä oleviin laatikoihin tai liikuttamalla liukusäädintä.

  • Pyykinpesukoneen ilmoitettu maksimipyykkimäärä kilogrammoina
  • pesukerrat viikossa sekä
  • käytettävän energian hinta.

Taulukosta voit lukea annettujen tietojen pohjalta lasketun energiakulutuksen sekä käytöstä aiheutuvat kustannukset kussakin energialuokassa.

Tulokset pohjautuvat EU:n asetukseen energiamerkinnästä
Lisätietoa energiamerkinnästä: Energiamerkintä.fi -sivulta. Laitteiden yhteydessä olevassa energiamerkinnässä energiankulutus on ilmoitettu kilowattitunteina 100 pesukertaa kohden. Laskurissa se tarkoittaa noin 1.923 pesukertaa viikossa.

Saat aktivoitua laskurin muuttamalla alla olevaan taulukkoon laskennassa tarvittavia arvoja. Huom! Puhelimella ja tabletilla käytettäessä syötä arvot suoraan niille varattuihin laatikoihin!

Aktivoi tulokset painamalla enteriä tai klikkaamalla/täppäämällä näyttöä syöttölaatikon ulkopuolella. Huomaa, että desimaaliluvuissa käytetään erottimena pistettä.

Huomaa, että energiankulutuslaskurit ovat tehty voimassa olevien energialuokitusten mukaan. Vanhojen laitteiden energialuokkia ei voi suoraan suhteuttaa uuteen energialuokitukseen.

Pesukoneen koko

Kg
Käyttökerrat viikossa

kertaa
Sähkön hinta

€/kWh
Energiatehokkuusluokka Energiankulutus [kWh/a] Energiakustannus [€]
A
B
C
D
E
F
G

Hintaesimerkki Porin Energia 5.8.2022

Sähkön siirto + vero + sähkö Oomi kiinteä 24 kk = 0,313€/kWh

Astianpesukoneiden energiankulutus on laskettu Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/1369 astianpesukoneiden energiamerkinnästä mukaisesti. Laskennassa on laskettu astianpesukoneen laskennallinen perusohjelman energiankulutus SPEC, joka on riippuvainen pesukoneen astiaston koosta eli nimelliskapasiteetistä. Tämän perusohjelman energiankulutuksen ja energialuokituksen raja-arvojen avulla on selvitetty energiankulutus astianpesukoneen eco-ohjelmalla per pesukerta. Laskurissa antaa tuloksen, joka osoittaa suurinta energiankulutusta kyseisessä energiatehokkuusluokassa.

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/1369 täydentämisestä kotitalouksien astianpesukoneiden energiamerkinnän osalta

Vieritä ylös