Astianpesukone energiankulutus 10 astiastoa tai enemmän

Astianpesukoneiden energiankulutus

Voit tutkia, miten oma käyttö, astianpesukoneen koko ja energiatehokkuusluokka vaikuttavat laitteen energiankulutukseen sekä käytön kustannuksiin

Kotitalouksien astianpesukoneen eco-ohjelman energiankulutus

Laskurissa on tarkoitettu 10 astiaston astianpesukoneille tai sitä suuremmillemmille ja sekä yli 45 cm leveille koneille, silloinkin kun kone on mitoitettu 10 astiastoa pienemmäksi. Laitekohtaisissa laskureissa energiankulutus on laskettu EU:n tuotekohtaisen, laitteen energiamerkitää koskevan asetuksen mukaan.

Yhteen astiastoon kuuluu muutamia tarjoiluastioita, matala, syvä ja jälkiruokalautanen, lasi, kahvikuppi ja -lautanen sekä ruokailuvälineet, (haarukka, veitsi, ruoka-, jälkiruoka- ja pikkulusikka). Standardiastiasto mahdollistaa eri koneiden täyttömäärien vertailun.

Energiankulutuslaskuri toimii syöttämällä pyydetyt arvot taulukon yllä oleviin laatikoihin tai liikuttamalla liukusäädintä.

  • astianpesukoneeseen mahtuvien astiastojen maksimimäärä kappaleina,
  • pesukerrat viikossa sekä
  • käytettävän energian hinta.

Taulukosta voit lukea annettujen tietojen pohjalta lasketun energiakulutuksen sekä käytöstä aiheutuvat kustannukset kussakin energialuokassa.

Tulokset pohjautuvat EU:n asetukseen energiamerkinnästä
Lisätietoa energiamerkinnästä: Energiamerkintä.fi -sivulta. Laitteiden yhteydessä olevassa energiamerkinnässä energiankulutus on ilmoitettu kilowattitunteina 100 pesukertaa kohden. Laskurissa se tarkoittaa noin 1.923 pesukertaa viikossa.

Saat aktivoitua laskurin muuttamalla tai klikkaamalla/täppäämällä alla olevan taulukon laskennassa tarvittavia arvoja. Huom! Puhelimella ja tabletilla käytettäessä syötä arvot suoraan niille varattuihin laatikoihin!

Aktivoi tulokset painamalla enteriä tai klikkaamalla/täppäämällä näyttöä syöttölaatikon ulkopuolella. Huomaa, että desimaaliluvuissa käytetään erottimena pistettä.

Huomaa, että energiankulutuslaskurit ovat tehty voimassa olevien energialuokitusten mukaan. Vanhojen laitteiden energialuokkia ei voi suoraan suhteuttaa uuteen energialuokitukseen.

Astianpesukoneen koko

astiastoa
Pesukerrat viikossa

kertaa
Sähkön hinta

€/kWh
Energiatehokkuusluokka Energiankulutus vuodessa [kWh/a] Energiakustannus vuodessa [€/a]
A
B
C
D
E
F
G

Hintaesimerkki Porin Energia 5.8.2022

Sähkön siirto + vero + sähkö Oomi kiinteä 24 kk = 0,313€/kWh

Astiaistojen määrä

  • pienet 45 cm leveät koneet 7 - 10 astiastoa
  • suuret 60 cm leveät koneet 12 - 14 astiastoa

Astianpesukoneiden energiankulutus on laskettu Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/1369 astianpesukoneiden energiamerkinnästä mukaisesti. Laskennassa on laskettu astianpesukoneen laskennallinen perusohjelman energiankulutus SPEC, joka on riippuvainen pesukoneen astiaston koosta eli nimelliskapasiteetistä. Tämän perusohjelman energiankulutuksen ja energialuokituksen raja-arvojen avulla on selvitetty energiankulutus astianpesukoneen eco-ohjelmalla per pesukerta. Laskurissa antaa tuloksen, joka osoittaa suurinta energiankulutusta kyseisessä energiatehokkuusluokassa.

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/1369 täydentämisestä kotitalouksien astianpesukoneiden energiamerkinnän osalta

Scroll to Top